mandag den 16. januar 2012

Rejsen

Så kom dagen endelig hvor vi langt om længe kunne komme afsted mod vores nye hverdag i Tanzania. Lige pt. Har vi taget plads i Kastrups terminal 2, hvor vi nu sidder og afventer boardingtilladelse. Af denne grund har vi tilladet os selv lige at bruge noget af vores sparsomme tid på at berette lidt om de forventninger vi har i forbindelse med rejsen, både oplevelsesmæssigt og kulturelt, men ikke mindst set med arbejdsbriller på.

Hele turen til Tanzania har været undervejs i ganske kort tid, planlægningsmæssigt har turen reelt set kun været på tegnebrættet i halvanden måned, og de endelige detaljer er først ved at falde på plads her på falderebet. Erhvervspraktikken som er en obligatorisk del af vores 4. semester på Multimediedesigneruddannelsen indeholder muligheden for at rejse ud i verden,  og på den måde opleve en ny kultur og en anden måde at arbejde på.

Tanzania var i begyndelsen ikke et særligt oplagt valg, da man som dansker altid har en masse fordomme. Vi fik dog snakket med nogle af de folk i uddannelsescentret der havde godt kendskab til landet,  og mange af vores fordomme blev manet til jorden, mens andre blev bekræftet. Da ingen af os rigtigt har været ude at rejse før, blev vi enige om at muligheden for at opleve et land der ligger så fjernt fra Danmark – både geografisk, men også på nærmest samtlige andre parametre, var en glimrende mullighed vi ikke ville misse, selv på trods af de bekræftede fordomme.

Den første del af vores rejse er som sagt allerede begyndt, næste stop hedder Istanbul, hvorfra vi flyver videre til Dar Es Salaam og her skal vi skal bo og arbejde de næste ca. 3 måneder. Hvad vi helt konkret skal arbejde med på destinationen ligger ikke 100% fast, det eneste vi ved med sikkerhed er, at vi kommer til at arbejde sammen med University Of Dar Es Salaam (UDSM) i en eller anden henseende.

Eftersom Tanzania er en af verdens absolut bedste destinationer når det gælder naturoplevelser, har vi naturligvis også nogle forventninger i denne retning. En af de ting man efter vores mening bliver nødt til at opleve er en af de klassiske turist safariture. Derudover er Kilimanjaro også beliggende i Tanzania, og at besøge denne kæmpe er naturligvis en naturoplevelse i særklasse. Udover de førnævnte ting, forventer vi også at skulle slås med alverdens kryb og kravl, herunder specielt myg, som i aftentimerne skulle være særligt lumske.

Kulturelt set, forventer vi naturligvis at bliver overvældet af en ny verden, såvel sprogligt, gastronomisk, men også på det daglige tempo, der formodentlig bliver nedsat med flere procent. Alt i alt en tur vi glæder os rigtig meget til, og som vi vil forsøge at berette om såvidt muligt i denne blog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar