torsdag den 19. januar 2012

Trafikkaos og andet guf


"Salaam aleikum!"

En ting der lige tåler at blive nævnt i vores blog, er trafikken i og omkring Dar Es Salaam. Folk hernede kører mildest talt spændende.Der er alt alt for mange køretøjer til alt for lidt plads, og det har indtil nu resulteret sig i intet mindre end 2-3 observerede uheld pr dag! I dag på vejen hjem fra universitet oplevede vi dog en af de lidt mere skræmmende episoder, da en lastbil på en byggeplads i midterrabatten besluttede sig for at rive en elledning over, som faldt direkte ned foran vores bil, og samtidig bevirkede at en 2-3 afrikanere måtte springe fra sans og samling for ikke at blive forvandlet til fried chicken. Forleden dag blev en mand kørt ned lige bagved os, mens en anden bil der var kørt galt holdte midt ude på vejen og sænkede flowet gevaldigt.  Det skal dog tilføjes at de i øjeblikket er ved at udvide vejnettet hernede, og bla.

Ved siden af den vej vi kører hver morgen er de ved at anlægge en ny vej, således at trafikken kan ledes i begge retninger. Tiltroen til at dette nok skal lykkes for dem, forsvinder dog lidt når man ser 4-5 afrikanere stå og kigge på at 1 mand graver på god gammeldags vis med skovl og en trillebør.
De sidste par dage af vores ophold hernede har vi som sagt spenderet på University of Dar es Salaam. Universitet er kæmpestort set med danske øjne, mens faciliteterne på stedet er knap så prangende. Generelt kan man dog sige om stedet at underviserne er vældigt engagerede i det de laver, men ofte skal man holde tungen lige i munden for at følge med i deres gebrokne engelsk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar