lørdag den 28. januar 2012

Virksomhedsbesøg og besøg hos "The Dean" (rektor)


BILLEDER KOMMER!

Virksomhedsbesøg

Der er gået et stykke tid siden sidste blogindlæg, dette skyldes at vi har haft meget at se til i forbindelse med de kommende projekter vi skal lave. Vi har dog samtidig fået en rigtig god kontakt ude på skolen, og vi forventer os meget af vores samarbejde med denne person. Han hedder Deogratias Mbona (Deo), og er i øjeblikket ved at færdiggøre sin Masters degree i business og commerce ved universitetet, derudover hjælper han skolen i forskellige henseender.
I den sidste uge har vi været på virksomhedsbesøg hos en stor radio/tv-station her i Dar Es Salaam. Det var spændende at komme indenfor i en medievirksomhed som denne, og se hvordan tingene foregår bag tv-skærmen og højtalerne i radioen. Vi fik en rundvisning rundt i hele bygningen, og var bla. Inde og snakke med nogle af radioværterne på stedet, og vi så hvordan et nyhedsstudie ser ud fra nyhedsoplæserens sæde. Vi spurgte for sjov om hvad et reklameindslag på en af deres kanaler ville koste i primetime, og vi blev lidt chokerede over at høre at prisen var sølle 300$ for dette, og pludselig var meget meget langt til de danske reklamepriser.

Vi besøgte også coca cola fabrikken hernede, det var spændende at besøge selve fabrikken og se produktionen osv, men der blev ikke givet meget information inden vi gik i gang med selve rundvisningen, som i øvrigt foregik med hørepropper og i en forfærdelig larm, så den info vi endelig fik kom ikke ud til os alle. Der blev også tid til at besøge den danske ambassade hernede, og det var spændende at høre lidt om nogle af de udfordringer Tanzania står overfor set med politiske øjne, der var rigelig tid til at stille spørgsmål til de 2 repræsentanter, men man savnede fx. Lidt en rundvisning på selve ambassaden.
Alle de steder vi har besøgt har der været en rimelig omfattende sikkerhedskontrol. Det skal også lige nævnes at alle medium og store virksomheder har store mure og pigtråd og en mindre skare af vagter. Man bliver en smule chokeret når man bliver bedt om at efterlade sin taske og kamera i sikkerhedskontrollen. Af samme grund har vi desværre ikke fået nogen billeder af mange af de steder vi har besøgt.

The Dean

Fredag i sidste uge (d. 20 Jan) blev alle 10 praktikanter inviteret til middag hos rektor for University of Dar Es Salaam Business School (UDBS). Vi ankom hos hende klokken otte og der fik vi os noget af en overraskelse, da det viste sig at vi var ikke bare kommet til middag – vi var kommet til fin fin fin middag! Det var altså 3 retter mad og 4 tjenere. Der var sat 3 borde frem, og vi satte os så fem mand ved hvert af de to borde, og Rektor og hendes mand plus det løse, sad ved deres eget bord – Mærkeligt!

Rektor havde også inviteret fem af hendes ”undersåtter/underordnede” og placeret en af dem ved hver af de borde vi sad ved. Maden var vidunderlig, uden tvivl det bedste vi har fået mens vi har været hernede. Det var alt i alt en spændende, men også mystisk middag. I løbet af aftenen kom vi aldrig til at snakke med rektor. Da klokken blev halv 12 gav vi hende vores gave, som vi havde taget med og sagde så tak for i aften.

GOOD TO KNOW: I Tanzania er det skik at man sørger for alt når man inviterer nogen. Inklusiv transport. Så tænk lige en ekstra gang inden man inviterer nogen med ud og spiser frokost – for så forventer de sku at du betaler! :P

Ingen kommentarer:

Send en kommentar